ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κάντε κλικ στο σχέδιο

Ένας ανελκυστήρας μεταφοράς αυτοκινήτων μπορεί να είναι μηχανικός ή υδραυλικός και αποτελεί στην ουσία μία υποκατηγορία του ανελκυστήρα φορτίων με συνοδεία ατόμων. Τον συναντάμε κυρίως σε κτίρια που αποτελούν επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης, αλλά πλέον και σε σύγχρονα κτίρια που χρησιμοποιούν παραπάνω του ενός υπογείου ορόφου, ως parking αυτοκινήτων.

Πρόκειται για ανελκυστήρα, ο οποίος μεταφέρει αυτοκίνητα και τους επιβαίνοντες σε αυτά στους επιθυμητούς ορόφους. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση ο θάλαμος και οι αυτόματες θύρες του φρεατίου-θαλάμου θα πρέπει να έχουν κατάλληλες διαστάσεις, προκειμένου να μπορεί το αυτοκίνητο να εισέλθει και να εξέλθει με σχετική άνεση. Παρέχεται η δυνατότητα για την ύπαρξη 2 κομβιοδόχων στο εσωτερικό του θαλάμου προς την διευκόλυνση των οδηγών, την επένδυση της καμπίνας με κατάλληλα προστατευτικά για ενδεχόμενα χτυπήματα, καθώς και την τοποθέτηση φωτοκουρτίνας, ώστε να αποφευχθεί ακούσιο κλείσιμο των αυτομάτων θυρών, μέχρι το αυτοκίνητο να είναι στην κατάλληλη θέση.

Τα συστήματα και οι προδιαγραφές ασφαλείας δεν υπολείπονται και περιγράφονται από τα αντίστοιχα πρότυπα, ΕΝ 81-1 ή ΕΝ 81-2 (σε περίπτωση μηχανικού ή υδραυλικού ανελκυστήρα αντίστοιχα) και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 95/16/ΕΚ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (*)
ΜΕΓΙΣΤΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ 6000 kg
ΑΤΟΜΑ -
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 0,40 m/s
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 25 m
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΑΣΕΩΝ 9
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΥΘΜΕΝΑ 1250 mm
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ 3450 mm

(*) Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται είναι ενδεικτικά και σε ειδικές περιπτώσεις αξιολογούνται ανά περίπτωση.